Post Company imbues Mollie Aspen hotel interiors with earthy hues


New York studio Post Company has designed warm, wood-filled interiors for a boutique hotel in Aspen, Colorado, which offers a pared-back take on the Arts and Crafts style.

Mollie Aspen occupies a new timber-clad building designed by CCY Architects and developed and operated by HayMax in the mountain city’s downtown area.

Lobby lounge at Mollie Aspen with earth-toned furniture and a gridded wood ceilingLobby lounge at Mollie Aspen with earth-toned furniture and a gridded wood ceiling
With an open fireplace as a backdrop, the lobby lounge at Mollie Aspen features earth-toned furniture and a gridded wood ceiling

Post Company was tasked with creating the interiors for the 68-room hotel, combining contemporary Scandinavian and Japanese design elements for a serene take on Rocky Mountain luxury.

“Mollie is designed for those with a natural curiosity and appreciation for connection and offers visitors a unique, welcoming respite in the bustling mountain town,” said the hotel’s team.

All-day cafe in the Mollie Aspen lobby All-day cafe in the Mollie Aspen lobby
An all-day cafe in the lobby serves pastries and beverages from a walnut-wrapped counter

An abundance of wood can be found throughout the different spaces, with numerous varieties creating a layered effect of different colours and grain patterns.

The timber is crafted into elements like gridded wall and ceiling panels with built-in lighting, which evoke an Arts and Crafts aesthetic, as well as fluted counterfronts and a range of furniture pieces.

Burl wood counters and displays in a retail spaceBurl wood counters and displays in a retail space
Burl wood counters and displays present goods in the hotel’s retail space

The majority of the materials used in Mollie’s construction were sourced from the Western United States to reduce waste, according to the team.

Meanwhile, other accents like earthen ceramics, hand-dyed textiles and sand-casted brass add to the cosy atmosphere.

Guest room with neutral decorGuest room with neutral decor
Guest rooms offer an even more pared-back take on the neutral decor palette

“These materials are incorporated throughout the hotel to mimic the area’s rough-hewn mountains while large windows frame views of the surrounding landscape and bring an abundance of light into the hotel,” said the team.

The lobby lounge is designed as a cosy gathering space for guests and the public, with a large open fireplace providing a backdrop.

Beige plaster walls and textured carpet in a guest roomBeige plaster walls and textured carpet in a guest room
Beige plaster walls and textured carpets complement the wood ceilings in the guest rooms

Chunky leather, velvet and boucle sofas and armchairs in a range of earthy hues form comfy conversation nooks.

At one end of the room, the black-topped bar spans the full width and is illuminated by a row of globe-shaped pendant lights suspended from thin brass bars.

Guest suite with black leather furniture and snowy mountain viewsGuest suite with black leather furniture and snowy mountain views
Black leather furniture in the larger suites offers a contrast to the other furniture pieces and snowy mountain views

A repeated geometric pattern across the pale counter front is also found on door panels leading to other hotel areas.

An all-day cafe at the opposite end of the lobby serves pastries and an assortment of beverages from a walnut-wrapped counter, and the restaurant

Bathroom with dark green tiles and freestanding white bathtubBathroom with dark green tiles and freestanding white bathtub
Dark green tiles in the bathrooms match the spruce trees outside

In the adjacent retail space, burl wood counters and displays with curved edges, some of which are topped with glass vitrines.

On the third floor is a roof terrace with a bar and a spa pool set to open in Spring 2024, while a fitness facility and flexible meeting space are located at ground level.

The guest rooms continue the soft, neutral palette in a more pared-back style.

Beige plaster walls, textured carpets and green-grey curtains complement the wood ceilings and built-in furniture, while black leather chairs add contrast.

Mollie Apsen entrance with logo on the entrance canopyMollie Apsen entrance with logo on the entrance canopy
Mollie Aspen is located within a newly constructed building by CCY Architects

Dark green stacked tiles that line the bathrooms match the spruce trees outside and freestanding tubs beside the windows allow guests to enjoy the view while soaking.

“Guests are left with a sense of Aspen’s cultural and recreational history, providing a lens to appreciate its contemporary personality and influence,” the team said.

Mollie Aspen's wood-clad exteriorMollie Aspen's wood-clad exterior
The building was constructed largely from materials sourced from the Western US

Aspen is a renowned destination for winter sports and affluent vacationers, and CCY Architects has designed several private residences in and around the town – among them an extension to a Victorian house, a residence nestled in a grassy valley and a retreat that overlooks the dramatic mountainous scenery.

Formerly known as Studio Tack, Post Company’s previous hotel projects include the Anvil Hotel in Wyoming, The Sandman in California, and Scribner’s Catskill Lodge in New York.

The photography is by Nicole Franzen.



Source link

About The Author

Scroll to Top